Rauhanprojekteja Itämeren alueella

Leo Mechelin säätiö ja sen nimikkorahastot myöntävät avustuksia sekä apurahoja säätiön tarkoitusta tukevien erilaisten tapahtumien, projektien ja tieteellisten tutkimuksen toteuttamiseksi. Tuemme myös käännös- ja julkaisutoimintaa. Emme myönnä yleisavustuksia emmekä vaalitukia. Hakijat voivat olla henkilöitä, ryhmiä tai yhteisöjä. Avustukset ja apurahat ovat keskimäärin 1000-5000 euron suuruisia. Säätiön hallitus käsittelee hakemukset kevään ja syksyn kokouksissaan. Hakemukset tulee toimittaa 15.3. tai 15.8 mennessä oheisen lomakkeen kautta tai vaihtoehtoisesti säätiön sähköpostiosoitteeseen. Lähetämme kaikille hakeneille sähköpostitse tiedon myönnetyistä avustuksista ja apurahoista, myös niille jotka eivät avustusta tai apurahaa saaneet.

Anatol Rapoportin rauhantutkimusrahasto

Rahaston peruspääomana ovat neljältä rauhantutkimusta arvostavalta yksityishenkilöltä vuonna 2020 saadut lahjoitukset. Rahaston tavoitteena on tulla merkittäväksi suomalaisen rauhantutkimuksen tukijaksi ja se ottaa vastaan lahjoituksia pääomansa kartuttamiseksi. Rahaston hoitokunnan puheenjohtajana toimii Kari Välimäki, jäsenenä ja hoitokunnan asiainhoitajana Maria Mekri sekä jäsenenä Leo Mechelin säätiön edustajana Jarmo Pykälä

Rahasto tukee monitieteellistä rauhantutkimusta ja tutkimustiedon julkistamista. Rahasto myöntää vuosittain Rapoport-palkinnon korkeakoulutasoiselle korkeakoulutasoiselle lopputyölle. Myöntöperusteissa arvioidaan työn tieteellisiä ansioita, monitieteellistä tutkimusotetta, työn sovellettavuutta käytäntöön sekä tulevaisuuteen katsovaa, rauhaa uudistavaa näkemystä. Palkinto oli 1.000 euroa vuonna 2021. Palkinnon hakuaika on vuosittain 1.4.-15.8. Linkki hakuun julkaistaan tässä hakuajan alkaessa.

Hae apurahaa

Liitetiedostot: