Rapoport-kunniamaininnat Camilla Ojalalle ja Teemu Vaarakalliolle

Anatol Rapoport -rauhantutkimusrahasto jakaa Rapoport-palkinnon tai kunniamaininnan korkeakoulutasoiselle lopputyölle. Myöntämisperusteissa arvioidaan työn tieteellisiä ansioita, monitieteellistä tutkimusotetta, työn sovellettavuutta käytäntöön sekä tulevaisuuteen katsovaa, rauhaa uudistavaa näkemystä.

Anatol Rapoportin -rauhantutkimusrahaston Rapoport-palkinnon kunniamaininnat myönnettiin vuonna 2022 Camilla Ojalalle ja Teemu Vaarakalliolle. Myöntämisperusteissa arviodiaan työn tieteellisiä ansioita, monitieteellistä tutkimusotetta, työn sovellettavuutta käytäntöön sekä tulevaisuuteen katsovaa, rauhaa uudistavaa näkemystä.

Camilla Ojalan Helsingin yliopistoon tekemä lopputyö oli aiheesta Youth-led Interfaith Dialogue in Building Positive Peace: Case study of Together for Finland. Lopputyö on luettavissa tästä.

Teemu Vaarakallion Science Po-yliopistoon tekemä lopputyö oli aiheesta Climate Security – Climate Justice Nexus: Exploring the Implications of Climate Securities on the Recognitive Basis of Justice.

Vuonna 2022 saajaksi ehdotettiin lopputyöntekijöitä kaikkiaan seitsemästä koti- ja ulkomaisesta yliopistosta. Kunniamaininnat ovat suuruudeltaan 500 euroa. Rauhantutkimusrahaston palkinto jaettiin vuonna 2022 toisen kerran. Anatoli Rapoportin rauhantutkimusrahasto on Leo Mechelin säätiössä oleva nimikkorahasto.

Palkinto jaettiin Suomen YK-nuorten järjestämän Nuorten YK-viikon seminaarin yhteydessä keskiviikkona 21.9.2022 Tampereen yliopiston rauhantutkimuslaitoksella Taprissa. Palkinto jaetaan yhteistyössä rauhan ja turvallisuuden ajatushautomo SaferGloben kanssa.